Παρασκευή, 3 Φεβρουαρίου 2017

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΗΛΙΑΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΑΣΤΗΜΙΚΑ ΤΑΞΙΔΙΑ

 Εκπαιδευτική επίσκεψη πραγματοποίησαν χτες Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2017 στο Νηπιαγωγείο μας επιστημονικοί εκπρόσωποι της Εταιρείας Αστρονομίας και Διαστήματος Βόλου έπειτα από πρόσκλησή μας για να ενημερώσουν και να απαντήσουν σε ερωτήματα των μικρών μαθητών σχετικά με το θέμα που επεξεργαζόμαστε το τελευταίο διάστημα που είναι οι Πλανήτες και το Διάστημα. Πιο συγκεκριμένα μας επισκέφτηκαν οι κύριοι Χρίστος Ξενάκης και Ευστάθιος Ζαφραντζάς, μέλη του διοικητικού συμβουλίου της Εταιρείας Αστρονομίας και Διαστήματος που εθελοντικά ασχολούνται και με εκπαιδευτικές επισκέψεις σε σχολεία για τη διάδοση της επιστημονικήςγνώσης με τη βοήθεια πλούσιου οπτικοακουστικού υλικού που διαθέτουν. 
 Στο πρώτο μέρος  οι μικροί μαθητές παρακολούθησαν μια αλληλεπιδραστική παρουσίαση του πλανητικού μας συστήματος με τη βοήθεια προβολής εικόνων (Power Point) από τον κύριο Ξενάκη και έθεσαν τα ερωτήματά τους. Στο δεύτερο μέρος ο κύριος Ζαφραντζάς τους μίλησε για την κατάκτηση της Σελήνης,τα διαστημόπλοια την έλλειψη βαρύτητας στο Διάστημα και τη ζωή των αστροναυτών στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό που περιστρέφεται γύρω από τη Γη σε ύψος 400 χλμ περίπου έλλειψης βαρύτητας με τη βοήθεια σχετικού βίντεο της ΝΑSA. 
 Οι μικροί μαθητές εντυπωσιάστηκαν από το πλούσιο υλικό που μας έφεραν και περιλάμβανε τρισδιάστατο ηλιακό σύστημα, διαστημικό εξοπλισμό σε μικρογραφίες, τηλεσκόπιο, κιάλια, τηλεσκοπικές φωτογραφίες (3D) των πλανητών και του έναστρου ουρανού, καθώς και πολλά άλλα.  Ευχαριστούμε πολύ τους αξιόλογους επιστήμονες για την προθυμία να μας επισκεφτούν και να μεταδώσουν γενναιόδωρα τις γνώσεις τους με προσιτό τρόπο στους μαθητές του σχολείου μας.
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου